home1
home2
home3
home4
home5
home6

Geschiedenis 5

HomeGeschiedenis – Geschiedenis 5

Alles ontstond op en rond de twee tennisbanen van de families Van Beurden en Janssens van de wijk Mariaburg. Charles Van den Bussche vormde uit deze kern de club die als lokaal het “Grand Hotel de la Chapelle” te Mariaburg koos. De “Witte Duivels” waren geboren en als kleuren koos men wit en blauw, de kleuren van Mariaburg.
Elke zondag werd er getennist van 15 tot 19 uur. Plaatselijke financiers steunden en de club nam een felle start. De 9 leden die bij de oprichting betrokken waren kregen al vlug gezelschap en einde 1931 was men al met 14 leden.

“Hotel de la Chapelle” werd gebouwd rond 1900 en was aanvankelijk een klein café, een ontmoetingsplaats voor jagers en boswachters, alsook kooplui, zodat er hier goede zaken werden gedaan.
Al spoedig diende men dus te vergroten. Er werd gezorgd voor het nodige comfort en het vroegere café werd zelfs een hotel, maar het cliënteel veranderde eveneens met de jaren.
Tot in de jaren dertig maakten nog enkele plaatselijke verenigingen gebruik van de ruime zalen om er hun feestjes te bouwen, maar meer en meer kwam het ruime publiek uit Antwerpen en omgeving.

© 2015 Koninklijke Witte Duivels | 03 665 15 36 | Website by Procor | GDPR