home1
home2
home3
home4
home5
home6

Geschiedenis 4

HomeGeschiedenis – Geschiedenis 4

Na 1940 zette zich een andere uitbater aan het roer en ging men nog meer de “mondaine” toer op. Eens werden er zelfs wedstrijden gehouden in de edele schermkunst. De “La Chapelle” zoals men in de volksmond placht te zeggen, verwierf een zeer gunstige naam in de horeca, zodanig zelfs dat de Nederlandse nationale voetbalploeg hier haar intrek nam, daags voordat ze op de Bosuil onze Rode Duivels partij kwam geven. De tijden veranderden echter, en stilaan ging de publieke belangstelling afnemen.

altEr boden zich andere mogelijkheden aan, op andere plaatsen. Ook de teloorgang van onze prachtige bossen hielp mee aan deze aftakeling. De zaak werd opgedoekt, het gebouw bleef leeg en het verval begon. De tennisvelden, die nog een tijdje werden gebruikt, dienden ontruimd. De Witte Duivels tennisclub was op sterven na dood. Tijdens de oorlog kende de club zware tijden. Karel Guilmin die in 1942 voorzitter werd loodste de “Witte Duivels” zo goed als het ging doorheen deze moeilijke jaren. Onder zijn leiding werd later meer de nadruk op het sportieve, op het competitieve gelegd. Meer en meer kwamen nevenactiviteiten de aandacht opeisen. Zo ontstond er een kegelclub die in 1954 het kampioenschap won, terwijl enkele anderen een biljartclub oprichtten.Maar tennissen deed men toch ook nog en men begon zelfs overdekt te spelen in Antwerpen. Terwijl een monitor zich met de jeugd bezig hield gaven de veteranen het voorbeeld door de finale in het Interclubkampioenschap te spelen en… nipt te verliezen. Tot in 1958 moest men wachten om een titel te behalen en dat gebeurde dan in de zesde afdeling. In 1955 – jaar waarop de Witte Duivels Koninklijk werden – nam Richard Bruneel de fakkel over. Karel Guilmin zal in 1958 op dramatische wijze overlijden op het tennisterrein. Tot in 1962 was de club gevestigd in “Le Grand Hotel de la Chapelle” waar men een waar tennisparadijs had uitgebouwd. alt

Maar er kwam slecht nieuws. Aan de voorwaarden die door de eigenaar werden gesteld kon niet voldaan worden door het bestuur, en men dacht eraan de club te ontbinden. Voorzitter Richard Bruneel had daar echter een andere mening over.

© 2015 Koninklijke Witte Duivels | 03 665 15 36 | Website by Procor | GDPR